Groenten van de maand: mei

Zou dat eigenlijk nog iets willen zeggen dat lijstje? Nu het al weken zo warm is, te warm voor de tijd van het jaar, moeten verschillende pl...

Zou dat eigenlijk nog iets willen zeggen dat lijstje? Nu het al weken zo warm is, te warm voor de tijd van het jaar, moeten verschillende planten toch al veel verder zijn dan normaal voorzien.

Enfin, hier gaan we: andijvie (leek me een wintergroente, maar vanaf deze maand opnieuw geoogst in België, zouden daar zomerse recepten voor bestaan?), asperges (natuurlijk!), het begin van aubergines (nog niet volledig maar met dit weer moet het wel lukken lijkt me), bloemkool en wortelen, ook al wat courgetten en komkommer, doperwten, groene selder, champignons en oesterzwammen (altijd), koolrabi, paprika, postelein, raap, raapsteel, rabarber (zal ik dat ooit nog kunnen eten zonder allerlei middelbare schoolherinneringen op te rakelen), radijsjes (mmmm...), sla, snijbiet en sojascheuten, spinazie, tuinbonen, tomaten, tuinkers en uien.

Fruit dan: aardbeien (mmmmm...) en dat zou het zijn? Ook nog wat appels en peren, maar niet echt de goede maand. Blijkbaar is er in juni beterschap op komst voor wat fruit betreft.

You Might Also Like

0 reacties