Dress calls for gaia

Het was een grijze zondagnamiddag en ik was wat aan het rondsurfen. Bij Canary ontdekte ik een nieuwe indie designer Yarn bearer en haar G...

Het was een grijze zondagnamiddag en ik was wat aan het rondsurfen. Bij Canary ontdekte ik een nieuwe indie designer Yarn bearer en haar Gaia was meteen liefde op het eerste gezicht. Het patroon was relatief goedkoop en ik kon direct aan de slag met de wol die ik nog had van de uitverkoop van Stoffenidee. Ik gebruikte een naald 10 omdat ik de 9 nergens vond en het breide heel vlot weg.



Wel, it was a grey Sunday afternoon when I discovered surfing around the new indie designer Yarn bearer presented by Canary. I immediately fell in love with Gaia The pattern was rather cheap and I could immediately start with some yarn from my stash. I used needle 10 because I didn't find 9 and knitted very fast.



Ik breide 44 inches, al had ik ergens gelezen dat 40 met de large ook wel zou lukken, omdat “alles” toch van voor zit en dit niet bedekt wordt door de bolero. Toen alles in elkaar zat, was ik niet overtuigd. Het was iets te smal aan de armen, iets te kort aan de borsten,… Uithalen was niet meteen een oplossing, of ik moest ook de boord opnieuw doen en hier protesteerde de wol heel hevig. En plots kreeg ik een ingeving, een stukje apart breien, samen naaien, wat knoopjes en niemand die weet dat het eigenlijk anders moest, toch?



I knitted 44 inches, even though I read on Ravelry 40 might do the trick, because “everything” is on front and not covered by the shrug. When I finishes sewing, I was not convinced, it was too tight around the arms, too short on the bust,… The yarn protested seriously against frogging, so I had to come up with plan B. I knitted a small part, grafted and put some buttons. So no one knows it wasn’t supposed to be that way…

Ik heb nog voldoende wol, dus komt er nog een sjaal aan, ook al 2/2 boord maar iets smaller.



I still have enough yarn, so a scarf is on its way, also 2/2 but a bit smaller.

You Might Also Like

1 reacties