Ook vorige week

Vorige week werd ook gewerkt en toen waren er geen klachten over lawaai. Op de dag voor kerstdag kapte ik een laatste stukje plak van de muu...

Vorige week werd ook gewerkt en toen waren er geen klachten over lawaai. Op de dag voor kerstdag kapte ik een laatste stukje plak van de muur. Een werkje van amper anderhalf uur, maar mijn handen vertelden me heel duidelijk waarom ik dat zo lang had uitgesteld. Om van de laag stof nog maar te zwijgen. De tranen prikten in mijn ogen toen ik de geur ook na het opruimen en schoonmaken nog rook.

En dan was er ook die dag die om kwart voor zeven begon. Ik liep nog rond in pyjama toen ik ze zag parkeren voor de deur. Het zijn helden, mijn broer en pa, zo uit West-Vlaanderen op een onmogelijk uur om mij te komen helpen. Na het bespreken van de planning en het aanschouwen van mijn aankopen gingen ze aan de slag op het gelijkvloers.



Ik zorgde voor de noodzakelijke koffie (al denk ik dat ik die zelf meer nodig had) en toen het licht werd, de dagen lengen alweer besefte ik, kon ik de tweede kamer gaan opruimen en voorbereiden. Aan het einde van de avond kon ik enkel bedenken dat ik de best geïnstalleerde plafond in West-Europa zal hebben en me troosten met de gedachte dat de volgende keer ook de groene gipsplaten die we kochten aan de plafond kunnen en dat de extra planken voor de rails van de inbouwkast al geïnstalleerd zijn.



Maar het toilet heeft al een plafond, dus er kan al weer geplamuurd worden. En in de living liet de afwerking nog op zich wachten. *Roept zichzelf tot de orde*

You Might Also Like

0 reacties